Sieraden

Corien maakt kleine series unieke sieraden van porselein. Van hangers en bedeltjes tot manchetknopen en ringen. U kent misschien nog niet de knolletjes van Corien, een sieraad met meerdere mogelijkheden lees er meer over hieronder ↓.

Knolletjes

De knolletjes zijn bedacht als vervanging van de corsage. Het knolletje kan aan een koord of lint om de nek gedragen worden, een sieraad dat er voor zorgt dat de bloem niet verdroogt. De knolletjes kunnen ook aan de wand gehangen worden, als muurbloempje, of op een standaardje gezet. Deze voetstukjes zijn gemaakt van restjes die ontstaan bij het gieten van kruikjes en vaasjes.

Ringen

Hierboven ziet u porseleinen ringen. Deze ringen maakt Corien van de halzen van porseleinen kruikjes. De hals loopt tijdens het giet proces van binnen toe, hierdoor ontstaan de verschillende maten ringen. Van binnen zijn de ringen wit, van buiten zijn ze wit, goud of zilver geglazuurd. De lange hals van de kruikjes is nodig tijdens het giet proces, Corien vindt het belangrijk niet zomaar iets weg te gooien en op deze manier kan ze de overbodige lange hals mooi hergebruiken.

Manchetknopen

Manchetknopen maken een blouse net wat specialer, en zeker met deze oogjes van porselein. De oogjes komen vaker terug in het werk van Corien, ook als speldjes.

Hangers, Bedeltjes en Speldjes

Hierboven een selectie van porseleinen hangers, bedeltjes en speldjes.
Plastic visjes gevuld met sojasaus zijn de inspiratie voor de vissen hangers op de foto links boven, daar is een mal van gemaakt waaruit deze mooi hangers zijn ontstaan.
De blauwe en gouden koekemannetjes zijn, wanneer ze om u nek hangen, net acrobaten die bungelen in de lucht. Diverse vormen en dieren in goud en blauw glazuur en ongeglazuurd maken mooie hangers om aan armbandjes en kettingen te hangen of kleine speldjes zoals de gouden visjes in de foto rechts onder.

Sieraden doosjes

Deze sieraden doosjes zijn voor het eerst gebruikt als ringen doosjes bij een bruiloft, een mooie herinnering aan een mooie dag. Ook zijn de schelpvormige doosjes te gebruiken als kleine sieraden doosjes.