Coproducties

Corien heeft veel werk gemaakt in coproductie met andere kunstenaars.
Corien veel met Gerda van Kersbergen, samen maken zij serviesgoed waaronder theeserviezen, geschenksetjes, geboorteserviezen en los serviesgoed. Ook maken zij samen werk in opdracht voor onder andere ‘A Curious Group of Hotels’. Ook met Anki Posthumus heeft Corien samengewerkt. De decoraties die Anki maakt worden opgebracht met sjablonen en engobe, tevens schildert zij met engobe en gebruikt soms een inkras techniek.

Serviesgoed

Corien maakt van hoog gestookt aardewerk, complete serviezen en losse servies onderdelen. Gerda van Kersbergen beschildert de serviezen met vrolijke decoraties. Vaak bestaan de decoraties die op de serviezen voorkomen uit dieren zoals vogels, katten en muisjes. Maar ook veertjes en verschillende patronen maken hier onderdeel van uit.

Opdracht voor ‘A Curious Group of Hotels’


Een opdracht voor een groep van hotels begon met kleine zeep tegeltjes waar Gerda een graspieper op schilderde. Later werd hier ook een tandenborstel beker aan toegevoegd. En de recentste opdracht voor ‘A Curious Group of Hotels´ waren een kop en schotel.

Geschenksetjes


Corien en Gerda hebben samen meerdere werken in opdracht gemaakt, hier ziet u voorbeelden van geschenksetjes. De kleine kopjes met vrolijke decoratie worden voor meerdere doeleinden gebruikt. Zo worden ze als espresso kopje en eierdopje gebruikt. Ook zijn de kleine kopjes gebruikt in een thee-tuin in Japan, bij thee ceremonies onder de kersenbloesem.

Tegels

Corien maakt ook tegels in coproductie met Gerda. De tegels werden eerder ook in opdracht gemaakt, bijvoorbeeld een herinneringstegel of tegels voor in de badkamer of keuken.

Bordjes

Met Anki Posthumus maakte Corien deze borden. De borden worden gemaakt van gegoten en hoog gestookt aardewerk. De decoraties hierboven zijn opgebracht met sjablonen. De poezen bordjes bestaan uit vier losse schoteltjes op kleinen pootjes.